Friday, December 31, 2010

me and you.

years ago, we were together..
but its not long last so we took different road.
but we still be friends until NOW.
and now, you have her by your side.
me? still has no one.but yeah, it won't bother me.
i knew that you know the only reason i text you because i'm bored cause you did the same thing too.
there is no love between us.
and i'm pretty sure that we both knew it clearly.
but still, we keep doing that.
you used me,and i used you.
don't know when this 'game' will over or will this 'game' never get over?
huh.

tell you what.
if you still want to play and still hold the role of 'main actor' , 
then you must know that i will keep continue to play as 'the main actress'..

but let me let you know something.
I WILL STOP PLAYING THIS GAME WHEN I HAVE HIM BY MY SIDE!
this is one thing for sure.

when i found someone that really really really love me and i love him too, then i will ONLY LOOK AT HIM! not you,not other guys out there.
but i promise you one more thing,
you will always be my friend just like my other ordinary friends..NOT MORE THAN THAT.

Thursday, December 30, 2010

Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010!

Tajuk hangat malam tadi yang akan terus diperkatakan sampai bila-bila dan akan terpahat dalam lipatan sejarah sukan Malaysia. Satu lagi kejayaan dilakar sebelum tahun 2010 melabuhkan tirai. Setelah sekian lama Malaysia kemarau piala AFF Suzuki, akhirnya terbalas juga malam tadi dengan kejayaan skuad Harimau Malaya di bawah bimbingan Rajagobal..ALHAMDULILAH..Syabas kepada semua pemain dan juga jurulatih! Terima kasih kerana menghadiahkan satu lagi kejayaan kepada Malaysia dan merealisasikan impian rakyat Malaysia! Harapnya, selepas ini skuad Harimau Malaya akan terus maju dalam sukan bola sepak hingga ke arena antarabangsa! Pujian harus diberikan kepada penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi dan juga Safee Sali yang juga merupakan penjaring gol terbanyak piala AFF Suzuki 2010! Anda semua adalah wira negara!
biarpun masih muda,tapi MANTAP dan HEBAT!

jurulatih yang punya strategi yang TERBAEK dan COOL!


Wednesday, December 29, 2010

cuti2 @ johor!

Assalammualaikum semua.
seperti yang dijanjikan, post kali ini akan berkisah mengenai percutian aku dan keluarga aku di Johor dari 25 Disember hingga 27 Disember 2011..

25 Disember 2011

4 ptg : bertolak ke kuala pilah


5ptg : sampai kuala pilah dan tengok rumah sewa adik.

6ptg: bertolak ke muar

8 @ 9 mlm : sampai muar, sebuah daerah yang besar kawasannya dan jauh perjalanan untuk ke bandar muar dari tol pagoh..setelah pusing2, akhirnya dapat check in di hotel D'99 yang terletak di tengah-tengah bandar muar..terima kasih diucapkan kepada pemandu pelancong yang belum ditauliahkan sebagai pemandu pelancong yang profesional iaitu encik nor aliff bin mohd nizam...hahahahaha..setelah check in, pergi melahap eh bukan pergi  makan di restoran sri bayu tomyam..order dua ekor ikan pari bakar, tiga ekor burung puyuh, tomyam putih dan sayur kailan..sume sekali termasuk minuman berjumlah rm45 sahaja.restoran nie murah,sedap dan decoration menarik kerana ada pondok..huhu..then, perut dah kenyang, so terus gerak ke hotel dan bersihkan diri, tgk tv dan Zzzzzzzzzzzz........oh ye sebelum tido, sempat kol  eazy utk wish happy birthday..(+_*)


bergambar di rumah sewa adik..huhu

suasana di restoran sri bayu tomyam yang dah lengang..
dua ekor ikan pari yang baru sampai..nyum2!

haa inilah kesudahan terhadap semua lauk setelah dimakan oleh kami..hahaha

sempat bergambar dengan ibu...huhuhu

26 Disember 2011

9.30 pagi : tinggalkan bandar muar yang maju tapi masih ada nilai klasik..bye bye muar!

10.00 pagi : singgah di R&R untuk sarapan..oh ye, jumpa kawan lama tyme skola kat arzec, syahidah kat dalam toilet.hahahaha..masing2 ingat muka tapi nama dah lupa..hoho

12.30 tgh ari : sampai di Gunung Lambak Resort, di Kluang, jalan2 di bandar Kluang, terutama di Pacific..

3.00 ptg : check in Gunung Lambak Resort. chalet kat atas bukit,juga merupakan taman rekreasi awam, ada air terjun di puncak gunung, dan ada jambatan gantung..

5.00 ptg : mandi kat kolam renang.(tapi aku dan ibu tak mandi gara2 kolam renang nye cetek, hanya ayah      dan adik yang turun sebab masuk kolam tuh kena bayar..

6.00 ptg :mandi lah bagai..

8.00 malam : pergi ke rumah pak cik isa, kawan lama ayah waktu dok di KL, tyme muda2 dulu..huhu..dijamu nasi putih dan lauk pauk yang simple tapi sedap. kemudian,tgk prlwnn bola malaysia menentang indonesia, sebab chalet kteowg takde siaran tv1..

11.00 malam : balik ke chalet dan tid0.........................................


sempat bergambar di R&R...

ibu dan adik..

27 Disember 2011

9.00 pagi : check out dari Gunung Lambak, Kluang..singgah makan laksa j0hor yang sekian lama aku mengidam..hahahaha..then, terus gerak balik ke Selangor.

1.30 tgh ari : sampai Selangor.


tak jadi mandi kolam,so tangkap gambar jelah.huhu

inilah ibu dan ayah saya..(+_*)

bergambar sebelum pulang.sebenarnya, banyak lagi gambar..huhu

inilah laksa johor yang kami sekeluarga makan pagi tuh.
bubye Johor! see you again! (+_*)













Tuesday, December 28, 2010

tumpang gembira!

ok.lama kan aku tak update blog nie.sebenarnya aku g bercuti ke johor dari ari sabtu lepas sampailah tadi. so, segala kisah percutian tuh aku akan citer dalam post yang seterusnya.oh ye, tak lupa jugak, tahniah kepada pasukan bola sepak malaysia yang menang 3 gol dalam perlawan final pertama menentang indonesia. teruskan usaha kalian untuk menjuarai piala suzuki nie!doa kami mengiringi langkah kalian..sebenarnya, aku bukan nak citer pasal bola. tapi nak citer pasal khabar2 gembira yang aku terima dari kawan2 aku..pew khabar gembiranya?pe lagi, kenduri nasi minyak doranglah! sepanjang tahun nie, dua orang kawan aku telah mendirikan rumah tangga dengan pasangan masing-masing. Tahun baru nie, 2 Jan 2011 ada lagi seorang kawan aku yang akan menyusul.


yang pengantin lelaki ini adalah rakan sekelas aku masa tingkatan 5 di alor star. nama die irridhus salihin dan pasangannya,mimi norjamilah yahya juga merupakan pelajar di sekolah kami dan sebaya.setahu aku, dorang memang bercinta dah waktu sekolah tapi tak taw sejak bila sebab aku baru pindah ke skolah tuh time tuh. so, tak ambil pusing lah pasal  orang lain.huhu..selamat pengantin baru ye irid! maaf tak dapat datang ke majlis akad nikah kalian pada jun lalu dan juga majlis persandingan kalian pada november lalu..jauh sangat lah!




yang nie pulak wedding  'kembar aku'! huhu..kteowg lahir pada tarikh yang sama..so leh dikira sebagai kembar gak kan?huhu..nama die siti aisyah. husband die?  nama hubby die, mustaqim...(tgk dr fb die)haha.. so, wedding die nie,( 30 Oct lepas) aku datang...dengan ditemani ibu dan ayah..tapi nie bukan gambar yang di ambil dari phone aku k. gambar nie aku 'curik' dari fb aishah nie.huhu...so, kteowg kenal masa tuisyen   waktu kteowg form 3..kteowg leh gak ar kamceng pas taw kteowg share trkh bufday yang sama..pe org kate? ada 'chemistry'..hahaha...so, setahu aku, die start bercinta dengan husband die since form 4..


haa....yang nie kad kahwin kawan aku, farhana aqilla...masa  kteowg reunion ari tuh ( reunion skkp), die dah gtaw dah pasal hal nie. krenya, awl2 lagi die dah jemput kteowg sume..kad nie lak aku baru dapat ari sabtu lepas. so majlisye akan berlangsung pada 2 Jan 2011 nie..rumah die terletak tak jauh dari umah aku. krenye, satu taman perumahan. tapi yang tak bestnye, mungkin aku tak dapat pergi...kerana apa? kerana aku perlu ikut hantar adik aku balik ke kuala pilah pada hari sabtunya dan balik ke sini pada pagi ahad.dan kemudian, harus mengemas barang2 aku sebelum kembali semula ke puncak alam untuk meneruskan semester ke empat kami untuk degree nie dengan memandu sendiri atau ditemani cik eazy pada hari yang sama..so pape pun, aku nak wish kat sini, 'Selamat Pengantin Baru Farhana dan suami! '


oh ye. ada gak a few of my friend yang dah bergelar tunangan orang....so harapnye, hubungan korang kekal hingga ke jinjang pelamin! dan kepada yang dah bergelar suami or isteri orang, selamat menjalin kehidupan baru dan semoga perkahwinan yang dibina kekal ke akhir hayat! Amin....

tu sajelah yang aku nak share.jumpa lagi lain kali..Assalammualaikum...(+_*)

Friday, December 24, 2010

battle cry - shontelle - plus lyrics


and here one more song also from shontelle..i just watch this video and i'm fall in love with this song because of the lyrics..and now, i would like to share this song with all my friends, especially with my best friends..hope all of you will like this song!

Shontelle - Perfect Nightmare with lyrics



i really love her songs...and i would like to give this song to my little sister, cik fie..this song matched you girl! huhuhu..

cik mie kuar ngan cik eazy!

hari nie cik miw kuar ngan cik eazy untuk pergi beli barang sket..
plan asal, teman die g amik brg kat pos laju menggunakkan kete die tapi plan telah bertukar memandangkan keta die telah diguna oleh mak die..so, cik mie yang baik hati tapi ada udang di sebalik mee nie pun pergilah amik cik eazy dan bawak lah die ke pejabat pos tuh..rupa2 nya salah pejabat pos daaa....hahaha..rupa2nya kena g pejabat pos kat port klang...sumpah aku tak perasan kewujudan pejabat pos kat port klang, berdekatan stesen komuter tuh walau dah bertahun-tahun lalu kat situ! hahahaha....ok.selepas itu, dua gadis ini pergilah ke tesco..namun pulang dengan hampa kerana barang yang hendak di beli oleh si gadis berbaju coklat lusuh nie tak de kat tesco..(aku lah tuh)hahaha...padahal mggu nie jew dah masuk tiga kali pergi tesco carik barang yang sama! sabarrrrrrrrrrrr ajelah aku. kemudian, si gadis berbaju hitam di luar dan t-shirt merah di dalam (si eazy lah) cadang carik kat giant..yang tak jauh gak dari lokasi kejadian..

so pegi lah giant..dan akhirnya si gadis berbaju coklat lusuh bertudung putih tuh pun dapat lah beli barang2 yang die kehendaki walaupun jenama lain! tak kisah lah..janji barang nye sama,ye tak? on the way dah nak sampai umah cik eazy, kira nak masuk taman perumahan die, hujan turun dengan saaangat lebatnya..so cik mie nie pn pasang lah lampu dan wiper...sebelum balik, cik eazy sempat bagi cik mie coklat...thanks! sedap oooo....(+_*) 

ok sambung balik. cik mie nie pn sambung lah perjalanan ke rumah die..peristiwa yang agak lah lucu ialah, tak jauh dari simpang perumahan cik eazy, hujan dah berhenti..yang cik mie nie plak tak prasan yang die bukak wiper dan lampu..so dengan slumber nye die redah jer bawak kete sampai lah dah kat  jalan yang bawu siap die prasan akan hal tuh..dan dengan muka yang  dah agak malu tapi berlagak biasa, die pun matikanlah lampu dan wiper..so moral of the story, pas nie law ujan tak yah pasang lampu dan wiper! hahahhaha....takdelah, moral of the story, pikir sendiri lah..tak kan tuh pun nak bagitaw..hahaha.. k lah . renung2 kan dan selamat beramal.... =)

Thursday, December 23, 2010

friendship quotes..

Hye everyone..
Today, i just want to share some of the friendship quotes that i found on this websites www.brainyquote.
Actually there are so many types of quotes but i choose some of friendship quotes that i feel interesting to share with all of you..hope all of you will like the quotes and try to understand the meaning of each quotes..

1.  A friend is one who knows you and loves you just the same. 

     Elbert Hubbard 


2. A true friend never gets in your way unless you happen to be going down. 



3. An insincere and evil friend is more to be feared than a wild beast; a wild beast may wound your body, but an evil friend will wound your mind. 

 Buddha 


4. Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything. 



5.  I don't need a friend who changes when I change and who nods when I nod; my shadow does that much better. 



6.  Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. 



7.  Silences make the real conversations between friends. Not the saying but the never needing to say is what counts. 



8.  Since there is nothing so well worth having as friends, never lose a chance to make them. 



9.  The bird a nest, the spider a web, man friendship. 



10. The friend who can be silent with us in a moment of despair or confusion, who can stay with us in an hour of grief and bereavement, who can tolerate not knowing... not healing, not curing... that is a friend who cares. 



11.  True friends stab you in the front. 



12.  The most I can do for my friend is simply be his friend. 



13.  The language of friendship is not words but meanings. 


14.  The only way to have a friend is to be one. 



15.  You can always tell a real friend: when you've made a fool of yourself he doesn't feel you've done a permanent job.
Laurence J. Peter

Wednesday, December 22, 2010

easy to say but harder to do!

usually when someone down and we are the place that they find to talk about, we often give them so many advices or suggest various solutions to them right after they finished their story...and then, we often heard that they will replied by using the same words "it is easy to say but it is hard to do"..before this, i also not aware that these words have a lot of meaning, but when i had through so many things (not a good things for sure), i realized about the meaning of these words...they have deep meaning and different meaning for each person..and now, i tried to use these words right after i give my advices or suggestions..." i know it is easy for me to say, but it is hard for you to do because it is you who faced this, not me"...and i think that before we give our advices to them, we suppose to try to put ourselves in their shoes..means, we have to try to think what will we do and how does it feel when we were facing the same problem??? only then, we could give the rational advices..am i right?
again, easy to say but harder to do!

Tuesday, December 21, 2010

bila....

bila yang menjadi kebiasaan telah menjadi kejanggalan..

bila perkara yang menjadi rutin telah ditinggalkan,,
bila sesuatu yang menenangkan kini menjadi ketidakselesaan..
bila sesuatu yang menyenangkan telah menjadi sesuatu yang menyusahkan..
bila sesuatu yang digenggam telah terlerai..
bila rasa itu semakin menjauh...
jalan terbaik, melepaskan ia pergi....................


there's no moving on so I'm already gone.



today, i want to share this song with all of you..
yeah. its not the new song. but i really likes this song.

Thursday, December 16, 2010

award lagi! (*_+)

baru prasan yang kawan aku, miszatin, blogger for 'aku menulis bukan kerana nama' telah bagi aku award..thanks ye fatin! kat bawah nie adalah blog die. oh ye, selain award ada gak soalan.. nak taw jawapan aku ke fatin? baca lah sendiri! huhu..


1 ) Pendapat tentang blog anda sendiri ?
Ringkas, biasa saje, dan jujur tentang apa yang aku lalui dalam hidup ini.. 

2) Pendapat anda tentang orang yang bagi award nih plak ?
Er..nak jawapan jujur kew jawapan tipu-tipu? huhu..
jawapan jujur nie,orang yang bagi award nie, miszatin seorang sangat tabah dan tak lupa kawan2 die..buktinya? dah lama terpisah ngan die, tapi die still igt aku.. ;)

3) Sayang ke tak sayang eh kat saya ? & kenapa ?
 Of course lah sayang. Kite kan kawan....

4) Barang yang korang nak sejak dari dulu lagi ?
Banyak lah..tak terkira..hahahahaha..hurm, nak camera digital or DSLR..ada yang sudi nak tolong belikan? 

5) Siapa blogger yang paling rapat dengan kamu ?
adik ku, cik fie dan juga cik eazy...

6) Tag pada 3 orang pastu nyatakan nama dorang ?


p/s : sudilah ambil award nie..huhu


I'm Back.

Assalammualaikum everyone..
sorry for no updates recently..
actually i just recover from the 'pain' and 'heartbroken'
not because of a guy but its because of my result for this semester..
its sooooo BAD!  at first, i really can't accept this!
but then, after been 'lecture' by my bestfriend, sauffi, i can accept this fact..
Thankfully, i pass for all subjects..
and as he said to me, maybe this is the test for me or kinda like a reminder for me, to do better for the future.
maybe my effort does not good enough, and that is why i got this bad result..
i'm so lucky because i have people around me that support me to face this test..
they are him (sauffi), mom and dad, fati, ila, zera, and my elder cousin, bangah...
bangah said that," never mind, we'll try harder for the next semester, don't give up." 
Thanks bangah! really appreciate.
suddenly i just remember that my classmate, aliff had said to me this word
"'KEGAGALAN ADALAH KEJAYAAN YANG TERTUNGGAK!"
i keep this word and it works! Thanks! (+_*)

and through this hard time, i really need a vacation to getting my mood back and be relax..
and fortunately ,i get my mood back on last night..
last night i  was hang out with my lil sister and my cousins, alif hanafi and his sisters, mira and nina at i-city..
we were taking so many pictures..
and here, i want to share some of the pictures. (+_*)




























Thursday, December 9, 2010

memories of me, tikah, ziqah and zirah!

before this, i already introduced them..and now, i want to share with all of you, the video that i had made specially for  them..hope you enjoy this video!

video

Wednesday, December 8, 2010

Geram! Geram! Geram!

hari ini aku tersangat lah geram yang amat!
sebab pew?
sebab dari petang tadi aku upload video kat fb, tup2 'your video has been canceled'. damn!
nie sume line broadband punye pasal! taw tak dah berjam2 aku try upload video tuh.
dah lah aku nak tujukan video tuh khas untuk roommates aku kat perak dulu!
eeeeii geram geram geram!
nsb bek bukan guna duit aku..aish.
sabar jelah...........................

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah..

lama rasanya tak menulis apa2 untuk blog nie..
hurm..
then post kali nie pn, aku hanya nak ucapkan Salam Maal Hijrah dan Selamat Tahun Baru Islam kepada sume lovers,dan semua yang sudi luangkan masa menjengah blog nie...
Semoga dosa2 kita pada tahun nie diampunkan dan semoga di tahun baru nie, menjanjikan seribu kebahagiaan buat kita semua...InsyaAllah..


oh ye. sebenarnya, last weekend ak dan famili aku pergi bercuti kat melaka..kat klebang dan juga bandar hilir...
nantilah ak share pasal percutian tuh dan akan aku upload picture2 nye skali..
tunggu ye....


Assalammualaikum..

p/s: jgn lpe baca doa akhir tahun selepas asar or sebelum maghrib dan doa awal tahun selepas solat maghrib..

Friday, December 3, 2010

they'll always be in my heart..

ok..i've already introduce my housemates and my close friends at uitm sri iskandar..
and now, i'm going to introduce you my roommates from semester one till second semester in uitm sri iskandar..
i met them on the first day i was at uitm sri iskandar, yeah like i said, they are my roommates!
i still remember how close we were during MMS week.. we always stick with each other..even taking bath at the same time! huhuhu...i really like when final exam comes...know why? because each of us will make our exam time table and put it on our locker...we did that because all of us were taking different courses..by doing that, we can remind each other about our final examination! and the best part is, after we finished our final paper, we will make a cross on the timetable to show that FINAL EXAM IS OVER! hahahaha....


 they are: from left, Nur Hazirah Abd Hamid, Haziqah Sudar and Nuratikah Farah Fasihah Mohd Ismail
below are other pictures that were taken from semester one, after 'jamuan raya'..so enjoy!


Thursday, December 2, 2010

Found New Love!

hye lovers and readers...
how are you?
do you happy with your life?
if you ask me, then my answer is.....YES,I AM HAPPY!
wonder why?
didn't you see this title?hahaha..
so, i guess that i just found my new 'LOVE'!
but don't worry,my lovers will always be my lovers..
nothing will change it! 
wonder who is my new 'LOVE'?
tadaaaa.....................................












BIG APPLE!!!







looks nice huh?
its tasty too...
i suggest that, you should buy it and of course eat it!
if in case you don't want to eat it, then i'm gladly to do it for you..hahaha..

p/s : bengang ye sebab dah terkena?huhu..