Tuesday, December 20, 2011

Hye friend

Hye friend
Do you remember me?
A friend who has once close to you
A friend who shared the joy and tears with you

Hye friend
Do you still remember about our moments?
Those memories that we already left behind
Those memories that become nostalgic
As our friendship has now became history..

Or maybe, I was the only one who still keep those memories
They still running in my mind
They has been locked deeply in my heart..

Hye dear friend
Our friendship already end 
And I know, I have to let it go
I have to set it free as you no longer by my side
And watching you from far..
But dearest friend,
I've never regret for once having you as my close friend
Because you are the best thing that I ever had in my life....

Tuesday, November 22, 2011

HARIMAU MALAYA WON! (+_*)

Assalammualaikum..
Good news for Malaysian, our football team under 23 has won the football competition and got gold medal on the 26th SEA Sport Festival !
Nice game and nice works!
For the players and coach,thank you for play and tried very hard!
Finally Allah has fulfilled our hope and pray!
"HARIMAU MALAYA SELAMANYA!"

Sunday, November 6, 2011

Salam Aidiladha!

Assalammualaikum semua..
kali nie, saya cuma nak ucapkan Salam Aidiladha dan selamat mengerjakan ibadah korban buat semua umat Islam di seluruh dunia!
Pesan saya, sambil kita beraya, marilah kita bertakbir dan hayatilah kisah di sebalik peristiwa pengorbanan Nabi Ibrahim a.s. dan anaknya, Nabi Ismail a.s....
Marilah kita sama-sama bertakbir dan hayatinya!
Allahhu Akhbar!
ok itu saja kali ini..
Assalammualaikum....(^_~)

Saturday, October 15, 2011

생일 축하합니다 승 호 oppa!(Happy birthday Seung Ho oppa!)

Happy 25th Years Old MBLAQ Seungho oppa!

Wish you stay healthy and success together with MBLAQ!

사랑해 ! (+_*)

Sunday, October 2, 2011

Jatuh suka! (^_^)

 

Kebelakangan nie, saya suka pula dengar lagu nie. Lirik dan melodi die best! so layanlah! (^_^)

Thursday, September 29, 2011

New Semester, Old Friends?

Its been two weeks I have started my fifth semester as university student
Hurm...
I have to wait only one semester to finish my study as bachelor of office system student...
This semester, I feel very happy because I've met my old friends back in high school..
Some of them were my close friends and some of them were my ordinary friends.....
To have them in hear really make me remember all those things that had happened for about five years ago...
This feeling is great!
Wish that this friendship will long last!
(+_*)
 

Sunday, September 25, 2011

Back to Malay songs!

Its been a while I didn't hear Malay songs..
Yeah, all this time I just play Korean songs whether in car or anywhere, especially MBLAQ songs!
But yesterday, I started to search popular Malay songs in Malaysia and downloaded all those songs...
Its not like I don't like Korean songs anymore, it is just because I am waiting for the release of new songs from my lovely Korean groups, MBLAQ, during their comeback in Japan very soon...
I'm sure all A+ fans do feel the same way..
Can't wait to see their new style and performance for the comeback!
Hopefully they will win the 1st place in Oricon chart for this time!
MBLAQ fighting!

Tuesday, September 6, 2011

Dream or Reality? Which one will be our path of life?

Do you have a dream?
I bet you do.
Me?
I do have a dream.
But now, I'm not sure whether or not I will able to achieve my dream.
After what happened along the road that I had taken,
After I fall down when climbing the mountain,
I am not sure about my future anymore.
Well, I did climb up.. but not too high. It's not enough to chase my dream.
Right now, I am thinking on what should I do if its true I can't chase my dream?
Will I still have a bright future even without gain my dream? 
Huh. Reality is really complicated than dream.
We can't predict the future.
We only can keep trying,then leave to God and have a faith of our fate.........
But still, the unsure and unpredictable future make me feel unease............................ -_-

Tuesday, August 9, 2011

Meaningful August for this year!

Why?
Because a lot of my family members were born in this month especially my beloved dad and beloved mom!
Plus, this year, the fasting month or Ramadhan has fall in this month too!
At the end of this month is Malaysia's Independence Day which is also my parents anniversary!

Oh yeah, for all Muslims around the world, Happy Ramadhan and fasting!

Assalammualaikum..(Peace upon you)..(+_*)

Friday, July 22, 2011

Because of MBLAQ!

Because of MBLAQ,I  have done so many things that I haven't done before.
I even sign up as A+ fans,
I started to download any videos relating to them, both their live performance and their variety programs.
I download so many pictures of them and make those pictures as my wallpaper both for my laptop and my hand phone.
I even sign up Twitter account just to follow their account.
I willing to wait for their new song, Monalisa mv to come out on jtune camp youtube official site.
I buy epop magazine and Klik magazine,in hope there will be their poster.
I wish I live in Korea, so that I can do more things for them.
Somehow, I felt a little envy for A+ Korean that had the opportunity to meet them and cheering them during live performance or during fans meeting.
MBLAQ keep fighting! 
I'll cheer you guys from here! (+_*)

Tuesday, July 12, 2011

MBLAQ comeback for their 3rd mini album!

this is their new concept for the 3rd mini album.

About  12 am or 00.00 am, their new 'Mona Lisa' mv has been released by JTunecamp's Channel.

 So,to all MBLAQ's  A+ fans,don't forget to watch this mv!

p/s: don't forget to rate the mv too! (*_+)

Sunday, June 26, 2011

pictures of F.E.M.S on my birthday!

Hye everyone.
Before this, I did post the entry about my surprise birthday party from my lovely fellow friends, F.E.M (fathi,eazy,min)
So now, for this entry I would like to post the pictures that I just received from Eazy through email
Yes, I know that its been over than two months (my birtday is April 18,1990) but yet I still want to upload those pictures because its the first time they celebrate my birthday!





Saturday, June 25, 2011

Just to share something! (^_^)

Assalammualaikum.
Salam sejahtera.
Ni hao.
Anyang haseyo.
Hello.

Its been a long time I have not updated my blog.
Therefore, for this entry I would like to share with all of you about the blood type and the personality according to Korean and Japanese belief.
I got this from this site here
Below are the contents of the article.
Blood type A
People with blood type A are usually serious, patient, and cool. They are also emphatic, certifiable, and believable although they are stubborn. Before they do something, they usually think first and plan it in detail. Indeed, they like harmony, peace and organization.
They do everything seriously and consistently, and make themselves appropriately. That is why, they will try not to hurt anyone with their words or speak unnecessarily. But, they can stand apart from other people. They also suppressed their feeling, so they look rigid although they still have weaknesses, such as nervous, scary, and many more. They lean to surround themselves with the same characteristic people.


Blood Type B
People with blood type B tend to be curious and interested in everything. They also lean to have many hobbies. If they are interested in something, they will be buoyant, but unfortunately they will be bored fast. However, they can choose the most important thing for them to do.
They lean to want to be number one in anything rather than just to be average people. But, they usually ignore another activity if they have focused on a certain activity. In other words, they cannot do some activities at the same time.
They look cheerful, enthusiastic, and bright. But, they are actually not like their appearances. Indeed, they are antisocial with many people. They are rugged individualists who are straightforward and like to do things their own way. Unluckily, their insistence on being independent can sometimes go too far and become a weakness.


Blood type O
People with blood type O usually have a big role in motivating the passion of their groups and stimulating the harmonious relationship among the group members. They look like people who accept and do something calmly.
They are smart to cover up their feelings, so they look like people who are always cheerful, peaceful, and do not have problem at all. But, if they cannot bear it, they will surely find out a place or someone to talk.
They are kind, often do kindness, and are not reluctant to get out of their money to other people. They are actually stubborn too and have their own opinions about anything in confidence, but they are also flexible and easily accept new things. No wonder that they lean to be influenced easily by other people. Look like people who are temperate and believable, but they also often make big mistakes because of their careless characteristic. However, their characteristics make them lovable.

Blood type AB
People with blood type AB have sensitive and soft feeling. They have profound interests with other people's feelings and always face other people with care and beware. However, they also tough with themselves and people close to them. Thus, they lean to have two personalities.
They are usually grudge people and think something too deep. Fortunately, they have a lot of friends, but they also need time to be lonely to think their own problems.
Hurm..what is your blood type?Is it same with your personality?
As for me, I am proudly to be B blood type (+_*)
Okay,got to go.
Thanks for reading,do come again. =)


Saturday, June 11, 2011

its so sad without you, 'kembang'...

Hari ini saya rasa sangat sedih..
Pagi2 dikejutkan dengan berita kematian anak kucing kesayangan saya, 'Kembang'...
Saya sangat2 sayangkan dia sebab dia sangat manja, comel,nakal dan lincah..
Rasa menyesal sebab kebelakangan ni tak dapat bermain-main dengan dia dan kucing2 lain disebabkan kesibukan saya bekerja..
Bila balik kerja,malamnya saya pasti penat..
Semalam balik kerja,dia tak ada dalam rumah.
Malamnya,sebelum pergi keluar makan, nampak dia atas bumbung rumah.
Baliknya,saya panggil dia balik dari tingkap bilik macam biasa,tapi malangnya dia tak ada.
Dan pagi tup tup,dia dah mati kena langgar...
Waaaa sangat sedih..
Saya dan ayah tanam dia depan rumah..
Saya harap dia tak menggelupur kesakitan time nak mati sebab dia dilanggar di kepala..
Now, I'm gonna miss 'her' so much..
Tapi tak apalah,mungkin Tuhan lebih sayangkan dia sebab sekarang nie dia pun dah tak nakal dan lebih manja.
Mulai sekarang, saya takkan sia -sia kan masa untuk bermain-main dengan kucing2 saya..
Selagi masih ada peluang dan masa,saya akan gunakan sebaik mungkin..

Tuesday, May 31, 2011

fall in love with them!

Hai pembaca sekalian.
Sekarang ni saya dilanda demam korean.
Semuanya gara-gara adik saya.
Dialah yang bertanggungjawab memperkenalkan saya dengan idol groups dari korean seperti MBLAQ, BEAST, 2PM dan lain-lain.
Dalam banyak2 group,saya 'jatuh cinta' dengan group MBLAQ!
Group ini ditubuhkan oleh Rain the talented actor,singer,dancer of Korean.  Sama seperti Bongsun (MC Idol Army Season 5) ideal type saya ialah Yang Seung Ho,
bukan saja sebab rupa tetapi juga disebabkan suara, gemersik gitar,tarian nya terutama 'strong spin air' dan juga senyumnya. 
Dalam 'Idol Army Season 5' dia berubah dari 'Seung Ho yang serius'  menjadi 'Seung Ho yang riang'..
Apapun saya kagum dengan cara mereka (maknae or dongsengs iaitu Thunder dan Mir) menghormati hyungs mereka iaitu Seung Ho, G.O, dan Lee Joon.

 MBLAQ

YANG SEUNG HO
YANG SEUNG HO with his soul twins, G.O.


p/s: sumber gambar dari mr google. =)

Saturday, May 21, 2011

Mereka sudah bergelar isteri orang. =)

Assalammualaikum semua..
Haa post kali nie hanya nak abadikan foto perkahwinan kawan sekolah rendah saya yang dah melangsungkan perkahwinan mereka pada tahun ni.

Gambar bawah ni adalah foto perkahwinan kawan saya, Farhana Aqila dan suami.
Majlis mereka berlangsung pada awal Januari lepas.

-ihsan daripada farhana sendiri-
Seterusnya, yang bawah ni adalah foto perkahwinan kawan saya yang bernama Hidayah bt Satar dan suami.
Majlis mereka berlangsung pada 15 Mei lepas.
Jadi rasanya belum terlewat lagi kan untuk ucapkan Selamat Pengantin Baru.
Maaf ye tak dapat hadir..
 -ihsan dari facebook-


Jadi,kepada kedua-duanya, saya doakan agar mahligai yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat..Amin...



p/s : dengar khabar, ada dua orang lagi kawan sekolah akan kahwin..tapi kawan sekolah menengah pula kali ini. seorang hujung bulan ni dan seorang lagi awal bulan 6. Saya nantikan kad dari kedua-duanya. =)





bila kamu harus memilih..

biar..
biarkan mereka berkata apa saja..
biarkan saja...
dengarkan saja..
kerana mereka punya hak untuk bersuara...
kerana mereka punya hak meluahkan apa yang mereka rasa..
janganlah kamu menafikan hak itu,kerana itu juga adalah hak dirimu...
tetapi, yang memahamimu hanyalah dirimu dan ALLAH YANG MAHA ESA..
justeru, terpulanglah pada kamu..
ya,kamu sendiri yang perlu menentukan bila harus memilih...
mereka memberi kamu pilihan,dan kamu juga punyai pilihan sendiri...
namun,yang harus memilihnya adalah kamu...
bukan mereka.
dengarkan bisikan hatimu..
pertimbangkan dengan akal rasionalmu..
seiringkanlah pilihanmu dengan syariat Islam..
mudah-mudahan pilihanmu adalah yang terbaik dan diberkatiNYA

Friday, May 20, 2011

makan makan dan makan.hahahahaha

semalam merupakan hari yang paling saya banyak makan.
yelah,semalam kan keluar tengok wayang dengan adik.
jadi,sementara nak tunggu giliran nak masuk wayang,kiteorang pun buat keputusan untuk lunch dekat kfc.
kiteorang pun order lah set B lunch.ala,yang burger dengan nugget tuh.
Dah habis tengok wayang dan jalan2 kat jusco,kiteorang pun balik rumah.
Lepas maghrib pulak,pergi makan malam dekat rumah nenek(mak ibu) bersama dengan parents dan adik.
Nenek masak lauk kegemaran saya, asam pedas daging!
pergh MANTAP!
Lepas tuh, kiteorang pergi rumah ateh saya.
Di sana,kami dijamu selera dengan donut buatan achik Yah saya.
Tetiba, nenek (mak ayah) hidangkan ketupat dan rendang ayam. 
Nenek kata," rasa lah,nenek buat sikit jer.siapa yang ada jelah yang dapat rasa."
Rezeki..rezeki...memang penuh lah perut kiteorang malam semalam!
ALHAMDULILAH....



p/s: kalau anda perasan,terutama bagi followers blog ni,blog ni dah berubah wajah dan warna.sumenye PINK! tapi oleh kerana tak nak 'silaukan' mata kalian,saya letak lah font pada setiap post,warna yang lain,selain pink.okay tak? ;)

Wednesday, May 18, 2011

cuti2 di utara tanah air...

Assalammualaikum semua.
Lama sungguh jari jemari saya ni tak menaip untuk mengisi blog kesayangan saya ni
okaylah tak nak pusing-pusing,tak nak berbelit-belit,saya teruskan kepada tajuk utama post kali ni
Hari sabtu yang lepas, 14 May 2011, saya dan keluarga telah pergi bercuti ke utara tanah air.
Tujuan utama percutian kali ini, adalah mengambil sijil SPM adik saya di sebuah sekolah di Alor Star,Kedah pada keesokan harinya.
Kiranya sekolah lama saya dan adik dulu. Saya sempat bertemu dengan 4 orang guru yang pernah mengajar saya masa form 5 dulu di sekolah dan sempat juga mengucapkan selamat hari guru,yang jatuh pada keesokan harinya.. =)
Kami juga sempat menziarah jiran2 di rumah sewa dulu dan sempat juga lihat rumah tersebut. Terasa rindu akan suasana di sana. Ibu dan ayah juga sempat melawat kawan2 lama mereka di  sana.Jadi dalam masa yang sama,saya  juga sempat bertemu dengan kawan baik dan kawan rapat saya di sekolah masa form 5 dulu, aishah dan ashatul. Kami sempat makan di Raddix Fried Chicken (RFC) yang sememangnya hanya ada di Kedah dan Perlis dan juga sempat bergambar. Agak sedih sebab tak dapat jumpa dengan semua kawan2 lama. Yelah, masing2 dah bawa haluan sendiri, dan kebanyakan mereka sambung belajar atau bekerja di negeri lain. Tapi takpelah,mungkin lain kali jumpa mereka. InsyaAllah.....

Petangnya,kami pergi ke Perlis. Makan malam di restoran seafood dekat jeti Kuala Perlis..memang sedap! Esok siangnya, ada bercadang untuk makan pulut cendol yang best di Perlis bersama kawan baik saya, Dalila. Tapi malangnya, atas sebab2 tertentu ianya terpaksa dibatalkan...Takpelah,mungkin tak ada rezeki nak jumpa dan makan cendol di Perlis,jadi Ila,kita jumpa di Selangor nanti ye!  ;) Oh ye, ibu dan ayah tak lepaskan peluang beli mangga,terutamanya harum manis..memang manislah!

Hari Isnin, bertolak ke Pulau Pinang.Sempat makan mee udang di Sungai Dua dan singgah rumah Mak Ngah yang terletak berdekatan. Lepas tuh,balik ke hotel di Bukit Mertajam..
Hari terakhir,iaitu hari Selasa, singgah di rumah Cik Yus dan suami yang terletak di Bayan Baru. Sangat lama tak jumpa dan sedikit terkejut bila dapati dia sudah memiliki tiga orang anak,dua orang lelaki dan seorang perempuan..Dijamu dengan cekodok sardin dan bihun sup buatan Cik Yus sendiri! Selepas itu,kami bergerak pulang ke Selangor...

Selamat Tinggal Perlis,Kedah dan Pulau Pinang, ada rezeki, kami mai lagi!

Thursday, May 5, 2011

Friends,i was enchanted to meet you.

I feel like I'm going away.
away from this usual life.

I'm not running away.
just want to find a new space for myself.
to find something new
to meet something good 
to figure out what things that missing

That is why,I'm not going to say goodbye
because if you really know me
you know how to find me
and if, you need me
you know where on the earth to find me
and deeply in your heart
you know,
you can always count on me
and lend my shoulder.

Friends,
I'm truly sorry for everything..
one thing that I want all of you to know,
I was enchanted to meet you.
May this friendship will never ends....

Saturday, April 23, 2011

understand the meaning of this song!

Assalammualaikum pembaca.
Peace upon you readers.
This entry is, i just want to share a song that we can take the lyrics as one of our prayers.
Especially for Muslim.
Recently, a lot of my friends have their own choices of future wife or future husband.
However, they tend to wonder either their relationship will long last until the marriage or not.
As I said to them, just keep praying for their relationship.
And perhaps this songs, will open their eyes on how to pray for their relationship.
But before that, I would like to remind them including myself that, we can only prays, but Allah will decide because Allah knows what is the best for us.
Keep praying and believe in Allah.

Thursday, April 21, 2011

tak perlulah.

Assalammualaikum dan selamat pagi kepada blogger dan pembaca sekalian yang sudi meluangkan masa membaca blog saya yang biasa2 je ni.
Semalam saya ada menelefon kawan saya, dan dia tanya saya dapat hadiah apa untuk birthday kali ni.
Jadi,saya terus terang sajalah.
Kemudian dia tanya saya,hadiah apa yang dia patut beri pada saya?
Saya jawab,tak perlulah.
Bagi saya,hadiah tak penting.
Mengingati dan mendoakan saya saja,sudah cukup untuk saya.
Sekurang-kurangnya,saya tahu anda mengingati ulang tahun kelahiran saya.
Hadiah yang paling berharga bagi saya adalah persahabatan antara saya dan anda semua yang tak terputus walau kadang kala 'ribut' melanda.

Oh ye.
Kepada insan2 yang saya ada tuntut hadiah,saya gurau saja okay.
Saya tak ambil serius pun,jadi tak perlulah susah payah beli hadiah untuk saya.
Lagipun,menginjak ke 21 tahun kan bermaksud kita dah meniti usia dewasa.
Jadi, hadiah bukanlah suatu keutamaan.

Saya bersyukur sangat2 sebab ayah,ibu dan adik saya serta ahli keluarga saya yang lain sihat.
Alhamdulilah.
Bagi saya, inilah hadiah hari lahir yang Allah kurniakan buat saya.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmatNya buat kami sekeluarga.
AMIN...


Di kesempatan ini, saya rasa belum terlambat untuk saya mengucapkan 'best of luck!' kepada rakan2 yang bakal menduduki peperiksaan akhir semester ini.
Semoga kita dapat menempuh peperiksaan ini dengan tenang dan semoga kita beroleh keputusan yang kita harapkan.
AMIN....

Tuesday, April 19, 2011

Thanks everyone!

Assalammualaikum pembaca sekalian.
This post is about regarding to my birthday which is yesterday, 18 April 2011.
Actually on this entry I just want to say  
THANK YOU to my BELOVED MOM, BELOVED DAD AND BELOVED LITTLE SISTER for the advanced birthday celebration on 16 April at Kuala Pilah!

Also, THANKS A LOT for those who wish my birthday either through phone or facebook, REALLY APPRECIATE IT!

and of course, LOTS OF THANKS TO FATHI, EAZY and MIN for today surprise birthday party! REALLY TOUCHED!

again,THANKS FOR THE WISHES AND PRAYS! LOVE ALL OF YOU! (+_*)
p/s: really great to have many people,including friends from school and diploma at perak that still remember my birthday.

TERHARU!

Assalammualaikum pembaca sekalian.
Sebenarnya, hari ini saya sangat terharu dengan kejutan yang diberi oleh Fathi, Min dan Eazy.
Sebenarnya hari nie, kami iaitu F.E.M.S keluar bersama-sama untuk hantar assigment bel di shah alam.
Selepas itu,kami ke tesco bukit tinggi sebab Eazy nak beli barang.
Kemudian, kami ke A & W di petronas bukit tinggi sebab saya dan Eazy teringin nak minum air float kat situ.
Sampai kat kaunter, Min dan Fati tanya saya nak makan pe dan lepas tuh, suruh saya duduk.
Katanya, dorang belanja.
Kat situ saya dah start terharu. =)
Biler menu dah sampai, tengah syok2 makan, tetiba lak dorang bawak kek.
Wah!
Saya sangat terharu sampai speechless.
Rasa nak nangis tapi try berlagak cool. ^_^
Tak cukup itu, Eazy dan Fathi sempat lagi bagi hadiah.
Comel lak tuh dan paling PENTING, warna PINK! (+_*)
Apa pun, saya sangat terharu dan sekali lagi, TERIMA KASIH BANYAK2 ye Fathi, Min dan Eazy untuk suprise hari ini! 
Insyaallah,saya akan simpan semua kenangan ini sampai mati.

Sunday, April 17, 2011

seriously hate it!

Assalammualaikum pembaca sekalian.
Untuk entry kali nie, saya hanya ingin meluahkan ketidakpuasan hati saya terhadap sikap lelaki yang begini.

Ada sesetengah lelaki,BUKAN SEMUA, yang masih lagi nak test power ngan awek orang. 
(okay. tuh perkara biasa dan saya masih boleh terima) 
tapi yang paling tak boleh blah..dahlah nak ngorat awek orang,boleh pulak kutuk pakwe awek tuh
(padahal die sendiri tak kenal pakwe awek tuh dan die sendiri pun baru kenal awek tuh).
kepada lelaki2 yang punya perangai sebegini,HENTIKANLAH. 
biar lah sekacak mana pun muka anda dan semanis mana pun ayat anda,percayalah biler anda buat begitu, biarpun awek tuh tak berkata apa-apa 
(mungkin terkedu atau pun die menyampah tapi malas nak cakap,takut nanti bergaduh besar)
anda sebenarnya baru saja membuat awek tuh bertambah sayang dekat pakwe die
kerana awek tuh lebih tahu siapa pakwe die sebenarnya 
dan anda baru saja membuka mata awek tuh dengan perlakuan anda itu.
(senang citer,tahniah anda baru saja "out of list").

so for guys out there,be careful with your words because it might turn out to something that you surely do not want it to happen.and please, before you want to take someone else lover, please think it again because what goes around comes around. 

Sunday, April 10, 2011

Selamat Berhujung Minggu.

Assalammualaikum pembaca sekalian dan selamat berhujung minggu.
Pagi nie saya bangun agak lewat,pukul 9 pagi  disebabkan saya tido pukul 4 pagi.
Bangun tidur, terus pergi mandi dan basuh baju.
Selepas itu, memasak bersama-sama Fathie dengan resipi baru iaitu 'Tempe masak sambal bersama daging hancur'..
Sebenarnya, resipi nie resipi yang tak dirancang,senang citer,kiteowang hanya campak2 jer.
tapi Alhamdulilah, menurut housemates lain,lauk tuh sedap.
Lagi satu, aku masak nasi goreng cili api tapi tak terlalu pedas.
Oh ye, tadi famili ila datang kejap.
Mak die bawakkan kek coklat moist. 
Jadi, lepas makan nasi goreng, kteowang makan kek tuh sebagai pencuci mulut. Memang SEDAP!
Bangun tido tadi sakit tekak yang amat dan badan agak panas.
Dari hari khamis dah batuk2,harap2 tak jatuh sakit sebab minggu depan banyak benda nak kena buat.
Semoga Allah memberi saya kesihatan dan kekuatan untuk menyelesaikan segala tugasan
AMIN....
oklah. tuh jelah. Nak study lah. 
Sekali lagi, selamat berhujung minggu. (+_*)

Thursday, April 7, 2011

for YOU.

YOU. this entry i made special for you.
after our last conversation, even though it was just a small conversation and only through the phone,
its mean a lot to me.
honestly i do REALLY MISS you. 
Miss our old times back in high school.
don't know when we are going to meet again,to have a face to face conversation, to make a joke.
but one thing i want you to know is, 
let other people looks down on you,talking bad about you, you know i got your back.
everyone does made a mistake, we just a NORMAL human being.
we can't turn back the time, but we can make the future better than the past.
we understand the phrase 'let gone be by gone' but they don't.
so just let them be like that.
you want to change.
so, just ignore them and keep moving on.
one day,i believe that you will prove to them that you are aim to be someone and you SUCCESS!
on that time, together we will see how their reaction.
and on that time, i will stand at your back and SMILE.

lastly, be INVISIBLE to them but please be VISIBLE IN MY LIFE cause your appearance means a lot to me as you are my really best friend ever (+_*)

your true friend,
nur syamimi

Sunday, April 3, 2011

tak suka okay.

Assalammualaikum pembaca sekalian.
mula2 skali saya nak mintak maaf lah bebanyak sebab dah lama tak update blog nie.
terlalu sibuk dengan pelajaran,maaf ye.
hum. untuk entri kali nie, saya cuma nak menyatakan yang saya tak suka, benci, menyampah, meluat dan seketurunan dengannya, jika ada nombor yang tak dikenali ganggu nombor saya.
saya TAK KAN LAYAN sebab saya TAK KAN PERNAH PERCAYA DENGAN ORANG YANG HANYA DIKENALI MELALUI MESEJ! 
kisahnya camni. minggu lepas, 31 Mac.
early in the morning, around 1.am to 2a.m, ada nombor yang tak dikenali asyik kol no maxis saya dan hantar mesej kat nombor tuh.
Yang menjadi masalahnya, orang tuh kol tapi tak bercakap.
saya cam bese,malas nak layan tapi housemates saya kata angkat jer bagi hilangkan bosan buat assigment nie. so, saya hand over fon tuh kat dorang. 
dalam kol 2 lebih, orang tuh dah stop kol sume. so, dunia saya pun aman lah.
tapi kan, tak habis sampai situ. 
around kol 6 a.m, orang tuh kol saya lagi. kacau tido saya. 
dahlah tido kol 4 pagi. rasa cam nak maki jer, tapi saya istighfar banyak2.
 saya angkat,tapi saya tak cakap pape.
last2 saya bg fon kat roommate saya. tolong cakapkn bagi pihak saya sebab saya nak mandi dan solat subuh. pastuh dah stop dah. so saya turun bawah tuh charge fon. tup2 nombor yang tak dikenali tuh kol lagi. 
saya dah malas nak layan, so cam biasa, saya suh housemate saya tolong angkat fon dan pandai2 lah basuh mamat tuh. apa yang saya taw, banyak lagi benda penting yang kena buat selain layan orang sengal tuh!
dan sekarang, alhamdulilah, nombor tuh dah tak kacau lagi.
mungkin dah serik kot kena basuh ngan housemates2 kesayangan saya.thanks you all! 
sorry boy, u got wrong person to mess up with. I have a lot of friends here to 'settle you down', serve you right.

p/s: for boys out there, please behave like a gentleman okay. if you wanna know a girl, just do it with right ways or else you just make her annoy!

Saturday, March 19, 2011

inilah housemates saya!

p/s : terlebih dahulu,maaf dipinta andai apa yang sya review mengenai korang,korang tersinggung.sori okay.


Kita mulakan dengan cik Ila atau Dalila. Bagi yang dah lama ikuti blog aku,mesti taw yang die nie adalah kawan baik aku sejak kat uitm perak.aku,ila,zera dan syeda satu geng dulu.kiteowg berempat satu kelas malah semester 3 diploma,kteowg satu bilik. Tapi,ila lagi rapat dengan zera lah.dowang nie dah cam kembar.hehe. Ila nie kan cekap orangnya. Serahkanlah bab2 mengemas dan bab2 komputer kat die,gerenti cepat jer die leh uat.lagi satu,die nie memang alert orangya.so,law nak taw pasal assignment ker,cuti ker dan pape pasal uitm, dialah orang yang tepat untuk dicari.hohoho….oh ye, die gak merupakan pembekal utama ubat-ubatan,terutama time kat perak dlu.huhuhu.lagi satu, die pandai menjahit. Aku ingat lagi, time tali telekung aku terputus,die lah yang tolong jahitkan.kalau nak tunggu aku,hum tah sampai skunk pun tak siap.hahahaha.favourite minuman die,Nescafe. Nescafe nie dah jadi minuman wajib kteowg berempat kalau nak stay up. Dan orang yang bertanggungjawab membancuhnya ialah Ila. Dan orang yang suka suki riang ria habiskan ialah aku,zera dan syeda.hahahahaha. Paling best, menjelang raya atau bulan puasa, die akan bawak macam2 jenis kuih conflake yang dibuat oleh mak die.memang TERBAEKLAH!huhuhuhu…oh lpe nak mention, die nie kan agak ALIM orangya.nasihat agama tuh memang tak lekang lah dari bibir die kalau ada kawan2 die yang uat something,yang menyalahi agama.dan2 die selalu ingat kan aku,kalau aku lpe solat.terutama waktu isyak. Almaklumlah,kadang2 terleka hal duniawi sampai lpe nak solat isyak.nasib baik ada Ila.

Bersambung dengan cik Eazy, hum die nie kan dah macam mak tiri aku.hahaha.die nie nampak jer keras dan selfish,tapi hati die baik. buktinya? law aku sakit ada jer cara die nak tolong aku,dengan cara tradisional die. Contohnya, sediakan teh halia atau air halia semata-mata biler aku sakit perut. Dia gak selalu masak untuk aku,min dan fati memandangkan die pandai masak. Masakan die selalu unik tapi sedap.cuma, die cam mak tiri jer tiap kali die masuk dapur time aku tengah masak. Ada jer komplainnye.hahahahaha. tapi aku tak kesah,aku suka jer sebab aku leh belajar something. Kadang2 aku dah anggap die cam kakak kandung aku sendiri.huhuhu.Dia gak selalu jer sudi teman aku pergi mana2,walaupun time cuti semester. Tak jemu keluar dengan die,sebab die nie kelakar orangnya dan juga gedix.hahaha. Dia suke sangat DIET tapi aku tak leh ikut sangat,sebab diet die sangat ketat.hehehe.hobi die? KUMPUL SPEK ITAM  dan pakai spek tersebut!

Pastu,cik Min. die nie lak cam kakak tiri aku.hahaha. die jenis yang agak lembut sket compare ngan eazy dan fati. dan kadang2 cepat emo, cam aku gak.hahahaha. die pun cam eazy, ada jer petua tradisional kalau aku sakit. contohnya, minum air asam jawa time aku batuk dan sakit tekak dulu. die pun pakar gak dalam masakan.beza dengan ngan eazy time kat dapur ialah, die tak bebel atau komplain. sebaliknya,die lebih suka lihat dan tolong. lepas habis masak,baru lah die cakap dan biasanya die dan eazy akan puji.camnie "takpe.leh improve lagi sya."oh ye,hobi dia adalah menyanyi,menyanyi dan menyanyi.

Seterusnya,cik Fati.haa die nie lak cam sepupu tiri aku.hahaha. die jenis yang sempoi sangat. kurang emo dan cekap driving. paling tak leh blah,die suka tido.kalau tido sekali ngan dia,konfem tak nak bangun sebab tengok die tido dengan sangat lena.hahahahaha. dulu dia tak pandai masak,sekarang.pergh.MANTAP! die suka ayam,ayam dan ayam!terbaru,dia suka nasi kukus.huhuhu.bler aku,eazy,min dan die berkumpul,kteowang memang ske cakap lepas dan kteowg berempat nie memang ske huhahuha. Tak paham? Pergi lah carik kat dalam kamus Dewan, gerenti TAK JUMPA.hahahahaha

Berikutnya, cik Prue. Haa cik prue nie berasal dari Sarawak,dan satu-satunya non muslim dalam famili besar kami nie.Prue nie,memang pembersih orangnya dan juga genius. Die slalu jadi cikgu aku.almaklumlah,aku nie agak slow sket,so memang nak kena orang lain tolong explain kat aku.biasanya,memang mudah nak ingat lepas cikgu prue ajar. Die memang tak kedekut ilmu.dulu,time dok hostel,aku dan die ske dgr lagu2 Rihanna sebelum tido.kadang2 tuh,kteowg nyanyi sekali. Prue nie pun cekap driving dan cepat tangkap pelajaran dalam kelas. Law tengok cara die study,steady dan cool jer. Lagi satu, prue suka sangat main game. Game yang paling aku dan die ske ialah Zombie. Cuti gap untuk final time part 2 dulu,kteowg habiskan masa dengan habiskan game Zombie.hahahaha.oh ye,die dah bertunang taw.

Seterusnya dan berikutnya ialah cik Adeela. Haa die nie kan,merupakan pengawas utama rumah kami. Setiap malam mesti die yang akan pastikan semua pintu dan tingkap ditutup dan dikunci. Die pun pandai masak.Die lemah lembut dan ayu jer. Adel nie ske dengar lagu2 korea,malah sambil study pun boleh.die nie pn cepat tangkap gak. Die study steady jer,tapi result GEMPAK GAK!oh oh. Dulu, die,prue dan aku ske supper sama2,terutama time kat kolej dulu. Biasanya kiteowg makan roti dengan jem atau pun maggi.

Giliran cik Lydia dan cik Tia lak. Haa cik Lydia nie merupakan makhluk Tuhan yang paling CANTIK kat dalam rumah nie. Die nie lebih ske buat hal sendiri, tapi kalau die dah gelak,memang MELETOP rumah nie!hahahaha.kalau korang perasan,die ske gelak ke belakang. UNIK kan?hehehe. oh ye. Die dah BERTUNANG okay. So jangan cbe2 lah nak masuk jarum.die pun cekap driving. Turn Cik Tia lak. Haa die nie ske meriuhkan suasana rumah.dulu time kat hostel,die slalu nyanyi ngan fati,tapi sekarang cam dah kurang. Die pun dah pandai masak sekarang,hasil tunjuk ajar Adel. Jangan tak taw, die jenis yang struggle bler bab study nie dan juga cepat pick up. Die gak ske bce buku2 ilmiah,yang berkaitan dengan agama. So, law teringin nak baca buku pasal agama, pinjam jelah kat die. Cik Tia, Cik Prue dan Cik Adel adalah merupakan roommates aku. Kteowg dok master room.

Friday, March 18, 2011

hari ini hari jumaat.

Assalammualaikum dan selamat hari jumaat para pembaca sekalian.
sebenarnya,jam dah menunjukkan 2.23 pagi.
saya baru saja bangun dari tidur, setelah berusaha membuat sedikit assigment network.
almaklumlah, pagi nanti hanya ada satu kelas, itupun kelas ganti. pukul 10 lak tuh.
jadi masih ada kesempatan untuk sambung tidur yang lena lagi..huhuhu
oh ye.
malam nie ada pertandingan nyanyian di kampus saya,anjuran pelajar event mgt.
pada mulanya, saya membeli tiket tuh sebab saya ingat nak sokong housemates saya.
tapi rupa-rupanya housemates saya tak dapat masuk final.
dan paling tak sangka (sebenarnya saya dah agak sikit dah) kawan kelas saya, aliff , dapat masuk final.
jadi2, kiteowang decide untuk sokong die malam nie.
harap die dapat buat yang terbaek lah. good luck bro! ^_^
hum okaylah.saya sangat mengantuk.
selamat malam eh selamat pagi semua.
semoga hari ini akan menjanjikan yang lebih baik untuk kita semua.
AMIN....

Sunday, March 13, 2011

saya memang begitu.

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.
sebenarnya saya masih sibuk dengan assignment dan tengah study untuk test network,
tapi nak luangkan sikit masa kat blog nie jap.huhu
ibu,ayah dan kawan2 saya selalu kata
kalau saya busy dengan assignment yang cam hujan yang turun mencurah-curah ke ladang gandum,
busy dengan kuiz dan test yang suka datang sekaligus,
saya pasti akan terlupa beberapa perkara nie.
1. LUPA MAKAN
2.LUPA MANDI
3.LUPA ORANG SEKELILING 
(nie lah salah satu sebab kenapa saya tak sesuai ada kekasih.hehe)
bler pikir balik tol gak kan?paling betul yang ke 3 tuh, leh pulak saya lupa kol ibu atau ayah saya biler saya dah sibuk,padahal hari2 kot saya kol,(walau leh dikatakn tiap2 minggu blk rumah)
 dah cam rutin tapi masih gak leh lupa..
tapi saya ingat satu pesan ibu dan ayah,walau apa sekali pun kita buat,sibuk camne skalipun,jangan sesekali
LUPA SOLAT FARDHU DAN BERDOA..
itu tanggungjawab kita dengan ALLAH.

Saturday, March 12, 2011

Home Alone at Pendamar

Hye semua.Selamat berhujung minggu.
Okay sebenarnya pagi2 lagi saya dah kena 'tinggal' oleh ibu,ayah dan adik saya.
Mereka pergi event hari keluarga anjuran tempat keja ibu dan ayah.
Jadi,pagi2 lagi saya tinggal rumah seorang2 tapi ditemani kucing2 kesayangan sekalian.
Lepas jer mereka pergi, saya ingat nak sambung tido tapi tak dapatlah.
Jadi, saya terus mengambil artikel untuk buat summary utk subjk HRM.
Jam 10 tadi, saya berhenti kejap untuk memberi laluan kepada perut saya yang dah kuar pelbagai lagu untuk diisi.
Saya bukak peti ais dan tengok cam takde pape sangat yang menarik perhatian untuk dimasak.
Jadi,saya buat keputusan untuk membuat breakfast ala2 western gitu . 
Menunya ialah scramble egg, 2 prawn chips dan minum yogurt strawberi yang baru dibeli oleh adik saya semalam sebagai menu untuk breakfast, mungkin juga merangkap lunch.sangat malas kan saya nie?huhu.
Sambil breakfast,saya tengok tv jap. 
Tengok citer Ghost,lama sangat tak tengok citer nie.huhuhuhu
Oh ye,sehingga sekarang, saya masih belum mandi tapi dah gosok gigi k sebelum breakfast tadi. ^_^
Hum okaylah. 
Nak sambung buat assignment. 
Jumpa lagi di lain entry k!

Friday, March 11, 2011

that 'crush' feeling had gone.



                                                              that 'crush' feeling that i have towards him had gone.
                                                              this time, its really gone,for sure.
this moment is perfect.
the memories and the time being is just like a normal things that happen in life.
everything back to normal.
everything is normal,nothing special.
heart,head,eyes,smile and everything comes back to its places,right before the crush feelings. 
now the heart get half of its part back.
the heart can now smile as a whole part. 
what a relief.



this feelings is so brilliant and hope that it will stay.

Thursday, March 10, 2011

saya rindu kamu lah.

saya rindu kamu.
saya rindu masa lalu kita dulu.
saya sayang kamu.
tapi saya tahu saya dah banyak buat salah pada kamu.
saya suka marah tak tentu pasal dan bler marah,saya tak sedar pun apa yang saya dah cakap.
kamu.
saya dah tak tahu nak uat camne lagi nak jernihkan hubungan kita.
cuma kalau kamu ada baca blog nie, harap kamu boleh maafkan saya dan harap kamu faham isi hati saya.
kamu semua penting bagi saya tapi saya tahu siapalah saya di hati kamu.
mungkin bagi kamu,saya hanyalah kawan biasa tapi bagi saya, kamu lebih dari kawan biasa.
kamu,lepas kamu baca nie, saya serahkan pada kamu untuk buat keputusan.
saya terima walau dengan berat hati kalau kamu tak boleh terima saya lagi.
tu jelah yang saya nak luahkan kat blog saya nie.
terima kasih atas  segalanya.

Saturday, March 5, 2011

Not a very pleasant week, but really great weekend.

Hye readers.
Right now, my family and I at Melaka for the wedding ceremony. 
However, I still need to study for quiz that is going to be held on this Monday (early morning,okay) and still need to complete the group assignment. 
Actually, this week start with happiness and joy, but those feeling start to fade away because of a conflict. 
With whom? What kind of conflict that arise? 
Lets not talk about it in here, just let the time passing by and brings away the conflict because after all I still love them (all of them) even though their words on that day had hurt me deeply.
 As now, being with my parents and my only little sister, is just a great feeling since its been long time we have not spend our weekend together. 
Can't wait for semester break because this semester break will be long holiday.huhu.
 Hopefully, everything that I have planned for semester break will run smoothly. 
Starting now, I try to look forward to my future and try hard to manage my finance,studies and everything that I have, for my better life in future. 
So readers, one thing I want to advices you is,
money is not everything, but everything in this world really need money to have it.

Monday, February 28, 2011

Review Modul 7 (Feb 2011)

Terima kasih kepada KI yang berlangsung selama dua hari yang lepas, banyak aku dapat pelajari. 
Mengenai hidup,negara dan sebagainya.
Aku dah sedar yang CINTA itu hanya ada pada ALLAH. 
cinta yang selama ini dilaungkan oleh kita, manusia ini, sebenarnya hanyalah KASIH SAYANG. 
ini  bermakna seluruh hidup dan mati kita hanyalah untuk Allah. jadi, tak perlu lah kita terlalu sayang kan seseorang tuh melebihi cinta kita terhadap Allah s.w.t. sebab kita ini hanyalah pinjaman dariNya.
malah perasaan sayang itu pun adalah pinjaman dari Allah. sebab tulah ramai yang kata, kasih manusia sering berubah dan tiada abadi. 
Tapi kasih sayang Allah, syurga adalah janjiNya yang pasti. 
Janganlah kita biarkan Alllah cemburu akan kita, bermakna, kita terlalu sayangkan hambaNya,melebihi Cinta kita terhadapNya. 
Sebaliknya, sayangilah sesama kita kerana CINTA kita terhadap ALLAH s.w.t.
Aku juga pelajari yang tidak semestinya, kita akan jadi sama seperti apa yang kita hari ini. 
Tak semestinya kita akan hidup bersama dengan pasangan kita hari ini untuk sepuluh tahun akan datang, tidak semestinya kita akan berjaya seperti hari ini dan jika hari ini kita tersungkur tak semestinya kita akan kekal jatuh untuk sepuluh tahun akan datang. 
Diri kita pada sepuluh tahun akan datang lah yang akan menentukan siapa kita yang sebenarnya, siapa yang sebenarnya akan bersama dengan kita dan sebagainya. 
Jadi, dari sekarang kitalah yang bertanggungjawab untuk memastikan masa depan kita, kemudian serahkan takdir hidup kita kepada Allah kerana sesungguhnya Dia Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa dalam menentukan hidup kita sama ada di dunia, mahupun di akhirat.

Saturday, February 26, 2011

sibuk sibuk dan sibuk!

ni hao readers.
dah lama kan saya tak update blog saya nie.
well, saya dah sibuk dengan kuiz,test dan assignment. 
selamat datang lah semua! (^_^)
oh ye,jumaat lepas, saya dan classmates ada pergi uat lawatan ke RTM, Kuala Lumpur.
sangat seronok sebab dapat masuk konti radio, masuk studio,dan macam2 lagi.
lagipun, en shahrizal tuh pun memang friendly.
ada gambar,tapi cam malas nak upload since line kat sini tak laju sangat.
almaklumlah, saya pakai broadband jer.
tapi kan petang tuh ada test, tak taw lah camne ngan test tuh sebab tyme tuh saya sangat penat.
oh ye, tadi (hari nie) ada ki kat fakulti,(ceramah pasal kenegaraan).
esok lak ada Latihan dalam kumpulan (LDK).
tension jer.
hujung minggu nie ada jer aktiviti, penat lah.
hum tapi disebabkan modul nie lah, aku tak dapat join ibu,ayah dan adik pegi sukan LHDN kat ipoh,perak.
hummmmm....... =(
tapi nasib baiklah ,ibu ayah dan adik ada datang tengok aku,ari jumaat malam sabtu ari tuh.
So terubat rindu kat satu-satunya adik aku tuh. =)

lepas dengar ceramah yang pertama dan kedua tadi, aku dah nekad dah nak ikut jejak kakak saudara aku, along zati. 
Dia TAK ADA KEKASIH sepanjang pengajian die. 
malah sekarang die buktikan yang TANPA LELAKI BERNAMA KEKASIH, die mampu berjaya. 
Malah gaji die sekarang pun LUMAYAN.....
jadi,aku dah ambil keputusan untuk tumpukan sepenuh perhatian terhadap pengajian
,kemudian bler dah tamat, harap2 dapat kerja yang baik, dan paling penting, pergi menunaikan haji bersama ibu ,ayah dan adik. (INSYALLAH)....
Lepas tuh barulah fikir soal KAHWIN.

Sunday, February 20, 2011

Take Care and Thanks Everyone!

Happy Sunday everyone.
Just to remind all of you to take a good care of yourself since the weather is too hot and you might get fever,like me. 
So do drink a lot of water and please don't put ice in your drink and don't eat a lot of ice-cream. 
I know the weather is hot, but if you do that you will end up with flu,etc... 
I just recover from fever, but still get headache.Alhamdulilah. 
Oh yeah, thanks a lot to cik lydia and cik ila for send me to the clinic and send me home.
Also, thanks to my housemates for caring about me! 
Thanks min for made me 'air asam jawa'. ^_^  
Not forgotten,thanks to my all classmates especially to zana and una for text me.
Thanks everyone for care about me! really appreciate it. (+_*)


Thank you Allah for give me such nice friends around me. I've received so many loves in this world and i'm so grateful for that. ALHAMDULILAH.

Saturday, February 19, 2011

A piece of photo. -'_-

Assalammualaikum readers.
  Dah lama dah tak update blog nie,since saya dah busy dengan assignment dan kuiz (i told you before this).
Entry kali nie, saya hanya mahu mohon maaf kepada kekasih2 kawan2 saya atau mana2 individu yang saya pernah mengambil gambar bersama pasangan mereka (bf mereka) secara berdua dan gambar itu telah di upload sama ada dalam fesbuk ataupun blog kesayangan saya nie andai mereka terasa hati dan sebagainya dengan gambar tersebut.
 Ingin saya tegaskan, saya tiada hatta sekecil kuman pun untuk merosakkan hubungan mereka.
Tujuan bergambar itu hanyalah sekadar suka2 dan di atas dasar kawan. TAK LEBIH. NOKTAH.
Bukan apa, ekoran daripada insiden beberapa kawan perempuan saya yang pernah dihambur oleh kekasih kawan2 lelaki kami ekoran gambar berdua-duaan,jadi sebelum saya pun turut diheret,ingin saya jelaskan situasi sebenar di sini,
Itupun kalau mereka membaca blog ini.
 Kebanyakan daripada mereka adalah kawan baik saya dari tadika dan sekolah rendah.
 Malah ada antara mereka merupakan kawan sepermainan sebelum zaman tadika lagi!
 Jujur, saya LANGSUNG TIADA perasaan apa2 terhadap mereka. 
Saya hanya anggap mereka sebagai kawan,dan ada beberapa antara mereka merupakan kawan baik saya. ITU SAJA. 
Selepas ini,saya berjanji dengan diri saya untuk tidak mengambil gambar berdua-duaan dengan mana2 lelaki kecuali jika mereka ada pertalian persaudaraan dengan saya. 
Cuma satu saya pinta, kepada kawan2 laki saya di luar sana, silalah jangan rahsiakan status anda jika tak nak hubungan anda dan pasangan porak peranda. 

A piece of photo might be mistaken by some people because each person holds different perception.
REMEMBER THAT!

Friday, February 11, 2011

Its Life!

Sometimes life is a candy.
Full you with sweet moments and joy
You feel happy like living in the air
Like world is in your hands.

But sometimes life is suck.
Turns your day with jerk things
You feel annoy with everything
And you do the stupid things.

But then, you overcome it.
You will cheer back
And smile like nothing had happened.

Well,its life.
Sometimes you happy and sometimes you sad.
Just go on with your life until the end.